Hjem

Ja, nettsider har karbon utslipp!

Internett bruker mye elektrisitet. Faktisk 416,2TWh per år for å være nøyaktig. Det er 3x så mye som hele Norge hvert år!

Hvordan?

Alle datasentre, nettverkssystemer og teknologi som lar deg google fritt bruker strøm. Hver for seg produserer dette et karbonutslipp større enn global luftfartsindustri.

Globalt produserer den gjennomsnittlige nettsiden omtrent 0,8 gram CO2-ekvivalenter per sidevisning. For en nettside med 10 000 månedlige sidevisninger er det 102 kg CO2e per år. Dette er et stort bærekraftsproblem, da det er nesten 2 milliarder nettsider i verden!

Hva er løsningen?

Ved å implementere moderne metoder for kodeoptimalisering, bildekomprimering, og ressursbehandling, reduserer vi betydelig den totale karbonavtrykket fra nettsider uten å ofre brukeropplevelsen.

Vår tilnærming inkluderer også bruk av fornybar energi og grønne datasentre for å sikre at våre tjenester drives på en miljøvennlig måte. Ved å velge vår løsning, kan bedrifter bidra til å redusere den globale karbonbelastningen fra internett samtidig som de opprettholder en optimal digital tilstedeværelse.

Våre resultater

Ved bruk av disse tiltakene får vi en betydelig reduksjon i CO2-utslipp fra nettsidevisninger. Mens den gjennomsnittlige nettsiden produserer omtrent 0,8 gram CO2 per sidevisning, har vår optimeringsprosess muliggjort en dramatisk reduksjon til så lite som 0,09 gram CO2 per sidevisning. Dette representerer en reduksjon på mer enn 88%, og viser vår forpliktelse til å redusere miljøpåvirkningen fra nettsider.